Gå tillbaka

Ärkebiskopen startar podd

2017-04-08

Och så var det nya tider, poddarnas tider. Bloggandet är lite passé som det verkar och det ”nya” sättet att nå ut, marknadsföra sitt personliga varumärke eller sitt företag och sprida budskap är via podcasts. Det finns allt ifrån ekonomipoddar till självhjälpspoddar till sådana med bara kompissnack och skvaller. Poddarna fyller våra hörlurar med olika tips, idéer, åsikter och historier och en sak är säker – här blir du pumpad med reklam och andra budskap.

Alex & Sigge har en poddcast där IF står som huvudsponsor. Hela tiden pratar de om IF, och hur bra IF är och varför man ska välja IF och hur IF har hjälpt dem osv osv. Det är som att Alex & Sigge helt plötsligt är de mest olycksdrabbade i Sverige så mycket som IF kommer till nytta och räddar dem. Men trots detta IF-tjat lyssnar vi varje vecka i drygt en timme på deras snack om allt mellan himmel & jord och det verkar inte vara många som bryr sig om hur pumpad man blir med löjligt genomskinlig reklam. Reklamen är personligare på något vis, den är uppenbar men inte konstlad, ibland lite komisk i sin enkelhet och den går trots allt in. Det är genialiskt. Utöver reklamen är podden en ostörd kanal för poddarna att sälja i princip vad som helst när du är som mest mottaglig med garden nere.

Många lyssnar på poddar på väg till och från jobbet eller när man tränar. Ett perfekt sätt att fördriva tiden på samtidigt som man lär sig lite samhällsnytt eller vad man nu är intresserad av att ta in. Det är enklare att ta in poddens budskap samtidigt som du gör annat kontra bloggar då du har podden med dig i mobilen – allt du behöver är ett par hörlurar.

Så nu har det blivit en poddboom – alla ska ha en podcast, allt ifrån Alex & Sigge till Blondinbella och nu även ärkebiskopen! (Läst på dagens www.resume.se) Hur du enkelt skapar en podd kan du läsa i Bright Times tidigare blogginlägg: http://brighttime.se/okategoriserade/att-skapa-en-podcast/

Dags för oss att sätta igång med en podd snart också? Reklampodden? Säljpodden? Vad tror ni? Hur länge lever poddarna kvar?

Vill du veta mer?

Lämna namn och nummer så ringer vi upp dig!