Gå tillbaka

Lära, inte jämföra

2017-04-23

Du som läser den här bloggen är säkert, precis som jag, en person som alltid vill göra allt lite bättre. Optimera. Förbättra. Effektivisera. Ständigt på jakt efter att prestera bättre.

Det ligger tunga krav på våra axlar idag, världen kräver att man levererar och dessutom att man gör det riktigt bra – om inte bäst. Konkurrensen i vår vardag är hård och av just den anledningen gäller det att vara riktigt smart.

Många jämför sig med andra vilket är riktigt dumt. Att titta på någon annan och tänka ”åh, så där vill jag också vara” eller ”precis så där vill jag göra” resulterar i att man direkt skapat sig en helt ouppnåelig mall. Du sätter en standard du aldrig kommer nå eftersom du inte är DEN personen. Du är inte personen du jämför dig med eftersom du är DU.

Det du istället ska fokusera på är att göra ditt bästa utifrån dig själv samtidigt som du använder andra personer och prestationer som dina lärdomar. Märk skillnaden här – du använder inte andra personer som måttstock utan som lärdom, d.v.s andra blir ditt recept men du själv blir det färdiga resultatet. Du mäter därför endast mot dig själv. Detta skapar ett beteende som gör att du alltid vill vara den bästa versionen av, samt tävlar mot, dig själv. Istället för att lägga fokus på andra fokuserar du på dig. Du kommer snabbt märka en större harmoni och ett bättre välmående då du sätter upp höga och prestigefyllda mål som du FAKTISKT kommer att nå.

Lycka till idag!

Brightsales

Vill du veta mer?

Lämna namn och nummer så ringer vi upp dig!