Gå tillbaka

Öka trafik och sälj mer

2018-05-05

Fem enkla sätt att förbättra din ranking i olika sökmotorer:

Att enbart sätta ihop en hemsida med den senaste tekniken och äga en smart domänadress räcker inte för att tränga genom surret online. Vi har listat fem saker du bör ha koll på för att öka antalet besökare till din hemsida och genom det öka din försäljning. Allt nedan kan du givetvis göra själv men i vissa fall är det lönsamt och i längden kostandseffektivt att ta in en expert.

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering, även kallat SEO (Search Engine Optimisation), är ett av de hetaste ämnena i webbplatsutveckling idag. Så vad är SEO? Enligt Wikipedia är det “processen för att förbättra den volym eller kvalitet på trafiken till en webbplats från sökmotorer via naturliga eller icke sponsrade sökresultat, i motsats till Search Engine Marketing”.

Det är som att städa din webbplats och optimera innehållet så att (t.ex.) Google får ut exakt vad din sajt handlar om dvs ditt budskap blir tydligt. Och vad är belöningen när du ”städat”? En högre sidrankning – din hemsida klättrar på listan när folk googlar på något som rör ditt företag/bransch/erbjudande.

SEO utvecklas och förändras heeeela tiden och det är lite knepigt, men det finns ett gäng saker du kan göra själv. Du hittar en gratis guide här.

Sökmotormarknadsföring

SEM som det kallas är en booster av webbplatser via betald annonsplacering på sökmotorernas resultatsidor. Du vet, de där små annonser som visas antingen högst upp med gul bakrund (i Google) eller på den högra sidan av sökresultaten. Du betalar ingenting för själva visningen i Google, däremot betalar du för varje gång någon klickar på din annons.

Sökmotormarknadsföring är också ett mycket komplext men kraftfullt verktyg för att driva högkvalitativ trafik till din hemsida från sökmotorer men det kräver tid och kunskap, alternativt pengar, om du vill anlita någon annan att göra jobbet. Ett gott råd är att anlita en expert innan du ger dig ut på egen hand då det gäller att veta vad man gör. Läs mer om SEM här.

Bloggar och webbinnehåll

En blogg är inte bara bra för att logga din dagliga funderingar – de har varit kända som en stark tillgång för att öka trafiken av flera skäl:
1. Att ha nytt innehåll på din blogg, oavsett om det är nya produkter, uppgraderingar, nyheter eller lustiga anekdoter, är värdefullt för läsaren och kommer att medföra både upprepade besök från befintliga användare samt locka nya besökare.
2. Att publicera innehåll på webben som är rikt på relevanta sökord (alltså sökord som knyter dig till din bransch) är bra för sökmotoroptimeringen.
3. Genom att ge besökarna möjlighet att kommentera inläggen är bloggar är en bra utgångspunkt för att utveckla en community baserad kring din produkt eller webbplats.

Om och när du väljer att bygga en blogg för ditt företag, fokusera inte på att få resultatet direkt. Koncentrera dig på att ha riktigt bra och relevant innehåll på din blogg, så kommer resultatet kort därefter.

Sociala Medier

Sociala medier såsom Facebook, Twitter, LinkedIn och Instagram är alla mycket flitigt använda kanaler för att synas och höras digitalt. Att utveckla en stark social media strategi kan resultera i en sund mängd extra trafik som utöver publiciteten kan hjälpa dig att både ta rollen som expert inom din bransch samt utveckla en mer intim relation med dina kunder och läsare. Sociala Medier är en suverän kanal för ökad försäljning.

En Facebooksida är ett bra ställe att bygga er community online. Tänk dig ett komplement till en fysisk plats att träffas på, ditt företags virtuella kontor. Denna sida kan också vara en god källa för internetanvändare att enkelt läsa och se när du lägger upp länkar till nytt innehåll eller produkt på din webbplats.

Twitter är en källa till trafik som med rätt strategi kan skapa genomslag utan dess like.

Instagram med sina bilder och korta kommentarer visar en personlig sida av företaget och LinkedIn är ett bra ställe att nätverka och publicera white pages.


Epost-marknadsföring

Att nå ut till dina kunder eller läsare via e-post kan vara mycket effektivt men det kan också slå tillbaka om det inte används i lagom dos och på rätt sätt. Utskick och liknande typer av kampanjer är kostnadseffektiva, enkla att skapa samt hantera och kan driva trafik från icke aktiva användare. På så sätt når du ut till människor som kanske inte är ute i de digitala kanalerna. Var dock försiktig med att skicka ut mejl till de som inte godkänt det, mejla sparsamt och se till att innehållet är givande och relevant – ingen gillar spam. Det finns bra verktyg för utskick där du dessutom ser vilka som öppnat och klickat i dina mejl. Ett sånt exempel är Mailchimp.

Detta är fem enkla saker att fokusera på när det gäller att driva trafik och därmed öka antalet prospekt som sedan leder till ökad försäljning. Har du inte tagit tag i någon punkterna ovan är det dags att börja med det, digitala kanaler är enorma och kommer bara bli större och mer kraftfulla med tiden. Lycka till!

Vill du veta mer?

Lämna namn och nummer så ringer vi upp dig!