Gå tillbaka

Printa & scanna är förlegat

2018-04-28

Vill man inte ha in sina avtal så snabbt som möjligt?

Ibland blir man förvånad över att vi, som lever i ett högst digitaliserat samhälle, ändå väljer att hålla kvar vid minde miljövänliga, krångligare alternativ i vårt sätt att sköta affärer. Jag har blivit ombedd att skriva ut, signera och scanna in ett flertal avtal den senaste veckan och jag blir förvånad över att det ska vara så komplicerat och tridskrävande.

Om ett företag vill att jag ska skriva på för att bli kund är de väl ändå måna om att jag skriver på så fort jag sagt att jag är intresserad av att köpa? Och om vi båda äger varsin dator borde det väl vara lätt som en plätt att få mitt ja i skrift inom några sekunder?

Detta är det krångliga scenariot som ägt rum, jag som kund blev ombedd att:
1. Ladda ner ett PDF-dokument
2. Skriva ut det
3. Hämta det från skrivaren
4. Skriva under
5. Scanna in och
6. Skicka till leverantören

Istället för att enkelt, samtidigt som vi fortfarande har kontakt via telefon:
1. Mottar ett mejl med det elektroniska avtalet
2. Öppnar avtalet
3. Signerar avtalet – KLART!

Lika säkert och beprövat som att signa på plats eller skriva ut/scanna in. Varför gör inte alla det här? Vår kollega Jonatan har hand om en sån här tjänst, Brightsigned, där man enkelt laddar upp sina avtal. Jag har tipsat alla som mejlat mig andra lösningar om att prova detta. Jag är en sån person som helt enkelt inte orkar skriva ut och scanna in, dessutom är det oerhört onödigt ur miljösynpunkt. Tipsar verkligen alla om att använda det här för snabbare avslut! www.brightsigned.se

Ha en fortsatt härlig vecka!

Vill du veta mer?

Lämna namn och nummer så ringer vi upp dig!